Při grilování dodržujte tyto zásady
Při prvém uvedení do provozu a při vlhkém počasí zatápějte váš gril vždy opatrně s malým ohněm, aby při velkých teplotních změnách nemohlo dojít k narušení jednotlivých betonových částí.
K zapálení grilu použijte jen dřevěné třísky, nebo zakoupené pevné či tekuté podpalovače.
Grilování provádějte na dřevěném uhlí, dřevěných briketách, nebo vytvořte žhavé ohranky z tvrdého dřeva.
Grilujte až po 30-ti minutách od doby zatopení, kdy je gril zahřátý a vykazuje dobré spalování.
Negrilujte do té doby, pokud není palivo potaženo slabou vrstvou popela.
Tepelné zatížení grilu odpovídá malému ohni při použití 3-4 polínek štípaného dříví.
Dbejte vždy toho, že jste zakoupili krb ke grilování ne ke spalování odpadků.
Zahradní grily firmy ENEKO odpovídají normě ČSN EU 1860-1.
Uzení
Rozdělejte mírný oheň ve spodním plechovém topeništi. Vyjměte střední šamotovou destičku v grilovacím prostoru a uzavřete jej plechovým krytem.
Upozorňení
Zahradní gril během provozu nepřemisťujte. Jelikož je velmi horký. Mohlo by dojít k popálení.
Nepoužívejte líh, benzín, a podobné kapaliny k podpalu či udržování ohně.
Chraňte před dětmi a domácími zvířaty.
Montáž grilu
Gril obdržíte na nevratné paletě v rozloženém stavu. Montáž je nenáročná a provádí si ji zákazník sám dle přiloženého návodu.
Pokud chcete navýšit výšku grilu,je možno si u výrobce objednat komínový nástavec.
Návod na montáž grilu je ke stažení zde.